Tracy Rush - healing & personlig utveckling
  • Start
  • Om Tracy
  • Konsultationer och behandlingar

En julhälsning, igen!

11/12/2017

Kommentarer

 
Konstigt hur tiden har bara flugit iväg. Det var ett år sedan som jag publicerade mitt sista inlägg och nu ett år senare är det dags för en ny julhälsning!

I nyhetsbrevet för december kan du läsa lite om året som har gått och vad jag håller på med nuförtiden...

Till nyhetsbrevet

God jul och gott nytt år!

Kram
Bild
Kommentarer

Nyhetbrev december

20/12/2016

Kommentarer

 

En julhälsning

Bild
Till nyhetsbrevet!
​
Klicka här om du vill prenumerera på nyhetsbrevet
Kommentarer

Smarrig vit kladdkaka till fest!

11/12/2016

Kommentarer

 
Bild
Min sambo fyllde år i lördags och vi ville bjuda på lite mat och en tårta så klart. Favoriten är gräddtårta med jordgubbar men det är lite svårt att hitta färska jordgubbar som är bra vid den här årstiden. Efter mycket fundering kom jag på en kladdkaka som görs med vit choklad som serveras med exotiska frukter och vispad grädde. Första gången jag smakade på den var det på en nyårsafton för ungefär 10 år sedan. Receptet kommer från min vän Lena och jag gissar att hon hittade det på Arlas webbsida. ​

Den var mycket uppskattad av födelsedagsbarnet :)

Ingredienser:

  • 250 g vit choklad
  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 2 msk konjak
  • 2 dl vetemjöl
Glasyr:
  • 150 g vit choklad
  • ½ dl vispgrädde
 
  • florsocker
​

Gör så här:

Receptet gäller för 16 bitar. Sätt ugnen på 175°. 
  1. Hacka chokladen, 250g. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
  2. ​Vispa ägg och socker poröst.
  3. Rör i choklad, konjak och mjöl.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt kakan kallna och ställ i kylen. 

Glasyr:
  1. Hacka chokladen.
  2. Koka upp grädden.
  3. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker. Dekorera med exotiska frukter och servera med vispad grädde.

Jag dekorerade kakan men ananas, klementiner och physalis.

Bild
Kommentarer

Nyhetsbrev juli

6/7/2016

Kommentarer

 
Bild
Till nyhetsbrevet!

Klicka här om du vill prenumerera på min nyhetsbrev.
Kommentarer

Krispig marängtårta med citronkräm

3/7/2016

Kommentarer

 
Bild
Det var i början av 90-talet som jag fick smaka på denna tårta för första gången. Jag arbetade på Sibbarps förskola och det var en av föräldrarna som bjöd på den och sedan dess har det varit en favorit i familjen.

Jag har ändrat lite på receptet och lagt till spritsat choklad och jordgubbar. Oftast bakar jag två bottnar för sig och sedan dubblerar resten av receptet, då slipper jag dela på bottnen som oftast går sönder. Går den sönder så är det bara att klistra ihop med citronkräm och grädde :)

Enkelsats räcker till ca 10 personer och den är riktigt smarrig!


Marängbotten

  • 4 st äggvita
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 4 dl puffat ris, typ Vårgårda ris
  1. Sätt på ugnen på 150°.
  2. Vispa äggvitorna länge till ett halvhårt skum. Häll i sockret, lite i taget och fortsätta att vispa till det blir hårt och segt.
  3. Vänd ned puffat ris i marängen.
  4. Bred ut smeten på smort bakplåtspapper i en 30 x 40 cm stor långpanna.
  5. Låt tårtbotten svalna lite i långpannan innan du vända upp den och drar av pappret.

Citronkräm

  • 4 st äggula
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 msk maizenamjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • Rivet skal av 1/2 citron
  • 1 st citron, pressad saft
  • 75 g smör
  1. Lägg allt utom smöret i en kastrull.
  2. Vispa och sjud tills krämen tjocknar, det är viktigt att det inte kokar.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner smöret.
  4. Låt krämen kallna.

Garnering

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 paket färska jordgubbar
  • mörk blockchoklad, smält

  1. Dela marängbottnen på mitten och lägg citronkrämen emellan.
  2. Vispa grädden och bred över citronkrämen. Spara lite grädde om du vill spritsa på överdelen.
  3. Lägg på överdelen. Spritsa med smältchoklad och ev grädde. Dekorera med jordgubbar.

PS Låt din fantasin flöda! 

Idag (8 juli) fick jag se på Instagram att en vän har gjort tårtan på sitt sätt och tagit den till ytterligare en nivå! Visst ser den helt fantastiskt ut!
Bild
Bild
Kommentarer

Symfonisession i sommar?

19/6/2016

Kommentarer

 
Bild

Vilka möjligheter vill du skapa i ditt liv NU?

Sommarerbjudande: 50-minuters symfonibehandling i juni och juli för 400 kr!
Symfonibehandling är bygger på Access Consciousness verktyg och energiska förändringsarbete som skapades av Dr Dain Heer.  Jag har varit på Symphony of Possiblities Advanced Training with Dr Dain Heer två gånger och vill att flera ska uppleva den magiska processen.

Det är en process som bjuder in dig till en plats där du kan släppa taget, slappna av, verkligen vara du och bara ta emot.  Symphony of Possibilities kan öppna upp dörrar för att leva på ett helt annorlunda sätt än du gjort hittills. Du har en unik kapacitet för att ta emot och ge energi och en symfonisession ger dig verkligen tillgång till vad som är sant för dig och din kropp – bortom allt det du köpt som sant i den här verkligheten. En symphony session är lika effektiv på distans. Vilka är de oändliga möjligheterna för den förändring du innerst inne längtar efter?

Jag hoppas vi ses i sommar!
Bild
Bild
Kommentarer

Nyhetsbrev april

22/4/2016

Kommentarer

 
Bild
Till nyhetsbrevet

Vill du prenumerera på mina nyhetsbrev?
Kommentarer

Snabb frukost med banan och bär i repris

17/4/2016

 
Bild
Denna frukost eller mellanmål receptet kommer från Dr. Joel Fuhrman bok, Eat to Live. Det kallas Quick Banana-Oat Breakfast To Go. Det är snabbt och enkelt att göra och kan ätas värmt eller kallt. Jag brukar göra hela satsen och dela upp den. Jag äter det varmt eller kallt, gärna med lite mandelmjölk. Det är nästan godast kallt dagen efter. Testa med olika bär och byt ut ingredienser efter tycke och smak.
Ingredienser för 2-3 portioner:
475 g färska eller frysta blåbär (eller andra bär)
2 bananer, skivade
1,25 dl havregryn
0,8 dl granatäpple juice
2 msk hackade valnötter
1 matsked solrosfrön
ev 1 matsked linfrö (inte på det ursprungliga receptet)
ev 1/2
msk Chiafrön (inte på det ursprungliga receptet)

Instruktioner:
Kombinera de första sex ingredienserna i en medelstor mikrovågsugn säker skål. Värm i mikrovågsugn i 3 minuter. (Det är lika lätt att göra detta i en kastrull på spisen). Om du använder linfrön och Chiafrön, kan dessa strös före servering.

Anpassad från Eat to Live av Dr Joel Fuhrman
Bild

Nyhetsbrev mars

27/3/2016

Kommentarer

 
Bild
Till nyhetsbrevet
Vill du prenumerera på mina nyhetsbrev?
Kommentarer

Ugnsbakad lax på spenatbädd

24/3/2016

Kommentarer

 
När vi besökte min vän Jennie på Gotland för ungefär sju år sen så bjöd hon på denna rätt. Kombinationen av lax, spenat och parmesanost är en riktig höjdare. Jag blev sugen på att göra det nu i påsk och vill dela med mig av receptet. Jag hittar inte den jag fick av Jennie så har googlade lite och hittade ett recept av Nils Emil Ahlin.

Ingredienser

  • 800 g färsk lax utan skinn och ben (gärna mittbiten)
  • 200 g färsk bladspenat
  • 150 g färsk parmesanost
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk smör till formen
Bild

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta bort stjälkarna från spenaten och skölj, låt rinna av.
  2. Smöra en eldfast form och salta och peppra lite i botten på den.
  3. Skiva eller riv parmesanosten grovt. Salta och peppra laxen.
  4. Lägg bladspenaten i mitten på formen och placera laxbiten ovanpå. Lägg osten på fisken och häll grädden runt om.
  5. Ställ in formen i varm ugn och baka laxen i cirka 20 minuter. Kolla försiktigt i mitten på laxen att den är klar innan den tas ut.


Servera med potatis eller pasta. Njut!
Kommentarer
<<Föregående
    Bild

    Om Tracy

    Jag är lärare, healer och medium och jag älskar att skapa, Jag har har alltid något projekt på gång. Jag är också intresserad av teknoIogi, resor, trädgård, matlagning och mycket annat. :)

    Arkiv

    December 2017
    December 2016
    Juli 2016
    Juni 2016
    April 2016
    Mars 2016
    Februari 2016
    Januari 2016
    December 2015
    November 2015
    Oktober 2015
    September 2015
    Augusti 2015
    Juli 2015
    Maj 2015
    April 2015
    Mars 2015
    Februari 2015
    December 2014
    Augusti 2014
    Juni 2014
    Maj 2014
    April 2014
    Mars 2014
    Februari 2014
    Januari 2014
    December 2013
    April 2013
    Mars 2013

    Kategorer

    Alla
    Access Bars
    Access Barsutbilding
    Access Body Process
    Access Consciousness
    Andrum I Vessigebro
    Behandlingsrum
    Deeksha
    Energetic Facelift
    Erbjudande
    Glutenfri
    Guldkant
    Högtider
    Inspiration
    Kurser
    Me
    Mediumskap
    Nyhetsbrev
    Recept
    Reiki
    Temakväll
    Webbsidor
    Vinter
    änglar

    RSS-flöde

    Skicka meddelande

Skicka

Besöksadress

Västgötavägen 19A
311 37 Falkenberg

​Telefon: 072-560 04 05

Bokadirekt
© Tracy Rush 2020
  • Start
  • Om Tracy
  • Konsultationer och behandlingar