Gott och jätteenkelt att göra! Du bara häller alla ingredienserna i din matberedare och blandar allt väl. Sedan ner i muffinsformer och in i ugnen för att gräddas. Ljuvlig att äta när de är ljumna med en klick kokosgrädde och faktisk ännu godare dagen efter den bakats. Jag hittade ett recept på hassel- och mandelkaka som lätt gott men jag ändrade receptet för att använda våra nyskördade rabarber. Jag är inte så jätteförtjust i hasselnötter så det blev mandelmjöl istället. Variera själv kanske med andra frukt eller bär. ![]() Du behöver: 150 g smör 2 dl mandelmjöl 1 1/2 dl kokosmjöl 1 msk vaniljpulver 2 tsk bakpulver 2 dl dadlar 3 ägg 2 dl rabarber, skivade ev lite kokossocker Gör så här: Smält smöret i en kastrull. Häll i mandelmjöl, kokosmjöl, vaniljpulver och bakpulver i matberedaren och blanda om så att de torra ingredienserna blandar sig väl. Häll sedan ner dadlarna, knäck ner äggen och häll i smöret i mjölblandningen. Mixa ihop till en jämn smet. Om du vill strö över lite kokossocker över rabarberna och rör om. Blanda rabarbern i smeten. Fördela smeten i muffinsformer (ca 20) och grädda i 175 grader ca 35 minuter. Prova med sticka. Kakan ska vara aningen kladdig i mitten, men inte för lös. Tag ur låt svalna. Mumsfillibaba! |
Om Tracy
Jag är lärare, healer och medium och jag älskar att skapa, Jag har har alltid något projekt på gång. Jag är också intresserad av teknoIogi, resor, trädgård, matlagning och mycket annat. :) Arkiv
December 2017
Kategorer
Alla
|