![]() Denna är en av mina favoriter vad det gäller glutenfria recept. Lätt att göra och gott att äta! Kakan är lite fastare och segare än kladdkaka med vanlig vetemjöl. Kokosflingor istället för skorpmjöl gör den ännu godare! Majsmjölet kan bytas ut mot mandelmjöl, potatismjöl eller annat som du vill testa. Du behöver:
100 g smör 2 ägg 2 dl råsocker 1 dl majsmjöl 3/4 dl kakao 1 tsk vaniljsocker smör och kokosflingor att smöra och bröa formen med Sätt ugnen på 200°C. Smöra och bröa en form (ca 22-24 cm i diameter) . Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner det smälta (avsvalnade) smöret. Blanda majsmjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i kaksmeten. Häll smeten i formen och grädda i ca 15 min. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis "stannat". Ta ut kakan från ugnen och kyl den sedan i frysen i 20 min eller låt den stå över natten i kylen. Servera med vispad grädde och bär eller ät den som den är! |
Om Tracy
Jag är lärare, healer och medium och jag älskar att skapa, Jag har har alltid något projekt på gång. Jag är också intresserad av teknoIogi, resor, trädgård, matlagning och mycket annat. :) Arkiv
December 2017
Kategorer
Alla
|