
Jag tycker om knäckebrödet som det är men testa med smör, ost, marmelad etc. Det är jättegott till soppa. Men jag borde nog varna, knäckebrödet är som chips – när man väl börjar äta så är det svårt att sluta!
- 2 dl majsmjöl
- 1 dl solrosfrön
- ½ dl linfrön
- ½ dl sesamfrön
- ½ dl chiafrön
- 1 dl pumpakärnor
- 2½ dl kokande vatten
- ½ dl olja
- flingsalt
- Sätt ugnen på 150°C varmluft.
- Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
- Häll över det kokande vattnet och oljan och rör om till en jämn massa.
- Klä en plåt med bakplåtspapper och häll över massan på plåten.
- Klä en plastpåse över handen och platta ut massan så tunt du kan, (täcker nästan en hel plåt).
- Strö till sist över flingsalt och platta eventuellt in det med handen.
- Skär ut bitar i valfristorlek. Vill du så kan du lämna bort att skära i massan och sedan bara bryta bitar då knäckebrödet är färdigt.
- Grädda i ugnen ca 1 timme.
- Ta ut och låt svalna och bryt sedan i bitar.
Njut!