Zucchini gör att de blir fuktiga men de smakar bara choklad, mycket chokladsmak!
236 g mandelmjöl
177 g kokosmjöl
2,4 dl kokossocker eller ljust muscovadoråsocker
1,2 dl ekologisk kakaopulver
1 tsk chiafrö
1/2 tsk bakpulver
3/4 tsk fint havssalt
2 ekologiska ägg
4 msk ekologisk kokosolja
1 msk äkta vaniljsocker
2,5 dl strimlad zucchini, låt rinna av
120 g mörk choklad chips eller grov hackad mörk bakchoklad, ekologisk
ev 120 g grov hackade pekannötter eller valnötter
Instruktioner:
Sätt ugnen på 175°C. Klä en kvadratisk form (ca 23x23 cm) med bakplåtspapper.
I en stor bunke, blanda mandelmjöl, kokosmjöl, socker, kakaopulver, chiafrö, bakpulver och salt.
Lägg i ägg, kokosolja, och vaniljsocker. Vispa tills slät (min smet blev aldrig slät). Blanda i rivna zucchini, chokladbitar (och ev hackade nötter). Rör om väl.
Häll brownie-smeten i bakformen och se till att den är jämt fördelad. Jag fick platta till smeten lite grann eftersom den var väldigt torr.
Grädda i mitten av en förvärmd ugn i 23-25 minuter tills det är fast i mitten. Det kan vara svårt att se. Om du vill ha kladdiga brownies så undvik att grädda för länge.
Låt kakan svalna i formen på galler tills den är tillräckligt kall för att hantera. Lyft försiktigt bakplåtspappret med hela kakan över till gallret och låt svalna helt. Skär kakan i rutor. Det blir ca 16 st brownies.
Det är en smaksak om man vill äta dem varma eller kalla. Chokladen är varm och geggig innan de svalnar helt men jag gillar de bäst när de har svalnat helt. De gå jättebra att frysa om man inte vill äta dem direkt.
De är farligt goda :)
Kram
Tracy